Garanti och retur

Hur lång garantitid är det på produkter jag har beställt?

Vi lämnar 6 månaders garanti på inredning där inget annat anges. Detta gäller för material- och tillverkningsfel och under förutsättning att varan har utsatts för normalt slitage. I första hand tillämpas reparationsgaranti på defekta varor. Utbytesgaranti ger, vid defekt vara, nya delar eller en ny vara under garantitiden. Vid tekniska problem med vissa varor kan du bli hänvisad direkt till tredjepartsföretag för en mer detaljerad support.

  

Returrätt för företag

Vid eventuella returer kontakta oss inom 14 dagar. Vi erbjuder full returrätt inom 14 dagar under förutsättning att varan och förpackningen är i originalskick, dvs. oanvänd och inte skadad. Returrätten gäller endast lagervaror med följande undantag; gäller inte nedsatta varor eller varor som ingår i kampanjerbjudanden, varor som avlägsnats från originalförpackningen, inredning. Returrätten gäller heller inte varor som har tillverkats enligt dina specifikationer eller som har anpassats efter dina önskemål.

När varan mottagits och returen godkänts av oss krediterar vi ditt konto. Vid retur utan kontakt med vår oss har du som avsändare ansvar för eventuella kostnader och förluster. SolidCos Group AB löser inte ut paket mot postförskott. Du står för fraktkostanden till vårt lager.

 

Ångerrätt som privatperson

Lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal (2005:59) anger att konsumenter i vissa fall har rätt att frånträda ett köp genom att lämna eller skicka ett meddelande om detta inom 14 dagar (eller i tillämpliga fall inom 7 arbetsdagar) från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av den. Ångerrätt gäller ej på beställningsprodukter eller inredning. När du ångrat köpet får du tillbaka dina pengar snarast eller senast inom 30 dagar ifrån mottagandet. Ångerrätten är inte tillämplig för företag.

För att utnyttja ångerrätten ska varan vara i väsentligen oförändrat skick och skickas/lämnas tillbaka till oss tillsammans med den ursprungliga förpackningen. Öppnade eller använda hygienprodukter återtas inte av hygieniska skäl. Tänk på att du står för risken om varan skadas när den fraktas tillbaka till oss. Du står för fraktkostnaden tillbaka till vårt lager. Se därför till att varan är väl förpackad. Varan ska vara komplett. För att returnera en vara, kontakta oss på support@solidcos.com innan. 

 

Testa fritt i 10 dagar

Om du hittar denna logga på en produkt eller paket innebär det att du får testa produkten 10 dagar innan du bestämmer dig. Dagarna räknas från den dagen produkten skickas från vårt lager. Är du av någon anledning inte nöjd kontaktar du oss och får information om hur du skickar tillbaka produkten samt återbetalar vi betald summa eller krediterar upprättad faktura.

Solidcos testa fritt 10 dagar

Följ stegen nedan för att nyttja ångerrätten:
1. Kolla att det inte gått mer än 10 dagar sedan produkten skickades till dig.
2. Kontakta support@solidcos.com
3. Ange ordernummer samt var och när paketet kan hämtas. 
4. Vi skickar ut retursedel samt bokar upphämtning.
5. När varorna mottagits krediterar vi fakturan altenativ återbetalar betalt belopp.