Frisörstolar

Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Efalock - Clic Tec L
  1 599,00 kr
 2. Efalock - Clic Tec M
  1 599,00 kr
 3. Efalock sadelstol - Clic Tec L
  1 999,00 kr
 4. Efalock sadelstol - Clic Tec M
  1 899,00 kr
Visa som Rutnät Listvy

8 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Stort utbud frisörstolar

Det finns ett stort antal frisörstolar att välja bland och det kanske inte alltid är så lätta att veta vad som söker efter. Hos oss har vi delat upp frisörstolarna i tre underkategorier för att enklare kunna hitta vad man letar efter. Arbetsstolar, barberarstolar och kundstolar är det kategorierna vi valt att dela upp frisörstolarna i.

Vilken frisörstol skall jag välja?

När det gäller att välja en frisörstol så finns det en del att tänka på, här nedan kommer vi lista några saker som är bra att tänka på.

Vid val av arbetsstol är dels höjden att tänka på, hur lågt samt hur högt kan man justera stolen. Vilken typ av hjul är det, mjuka eller hårda. Är det lätta att göra rent hjulen. Finns det extra hjul om ett hjul skulle gå sönder?

Vid val av kundstol är också höjden viktig att tänka på, så att du som frisör når upp och kan klippa i bästa ergonomiska ställning. Vilken typ av material ska det vara på dynan, skinn, konstläder eller något annat. Ska ryggen vara öppen så att inte håret samlas i stolen. Ska ryggstödet vara tiltbart. Vill du ha ett kors, rund platta eller fyrkantig platta till fot. Vilken färg ska den ha. Hur länge vill du att den ska hålla? Ju högre kvalitet du väljer på materialet, desto längre håller frisörstolen i regel.

Vid val av barberarstolen gäller samma premisser som för kundstolen, men du bör även tänka på hur fotstödet ser ut. Hur mycket och hur enkelt är det att tilta stolen.

En annan viktig sak att tänka på vid beställning av din frisörstol är hur lång leveranstid det är. Tillverkas frisörstolen vid lagd beställningen eller är det en lagervara. En billigare stol finns ofta som lagervara och kan skickas inom några dagar medans en exklusiv frisörstol kan ha en lång leveranstid.

Tänk även på om frakten ingår i priset för frisörstolen eller om det tillkommer. Kolla även om vilka fraktvillkor det är som gäller, bär fraktbolaget in varorna eller ska du hämta den utanför salongen. Krävs det någon typ av montage av stolen. Ofta kan det vara att pumpen på kundstolen ska monteras ihop med foten och sätet. Se till att låsa pumpen om detta krävs innan du lyfter i den för att den inte ska dela på sig.