Effileringssaxar

Visa som Rutnät Listvy

12 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Jaguar Silver Line CJ 40
    Ej i lager
Visa som Rutnät Listvy

12 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

 

Tunna ut håret med en effileringssax

Det finns ett antal sätt att skapa textur och eller tunna ut håret rejält, ett av de enklaste sätten är att använda en effileringssax. Det är en sax som är speciellt utformad för tunnning genom skåror inbyggda i ena bladsidan, tandad, med den andra bladsidan kvarlämnad likt en klippsax. Det finns dock även saxar som är tandade på båda sidor. Dessa tänder gör att man tar bort mindre hår vid varje klipp jämfört med en vanlig klippsax. En dubbeltandad effileringssax tunnar ut håret mindre jämfört med en sax som bara är tandad på en sida. Saxens placering och vinkel kan användas för att strukturera håret efter behov för att ge en mer välskött och välvårdad stil. Vilken teknik beror på strukturen och volymen på håret du arbetar med.

Olika effileringssaxar klipper olika mycket och vilken typ av sax man ska använda beror på vilken typ av resultat man önskar.

Om ditt hår är tunt kommer det inte att behöva tunnas ut. Tunnning är inte bra för den typen av hår! Effileringssaxar är bra för tjockt och lockigt hår. När den används på rätt sätt lägger skapas en textur i håret.

Använd aldrig effileringssaxar på vått hår. Det måste du alltid ha detta i åtanke då saxarna inte är avsedda att användas på blött hår.

Borsta eller kamma håret innan det tunnas. Du måste räta ut håret om det är lockigt. Borsta eller kamma håret noggrant. Om vissa sektioner är trassliga, kamma ut håret. Detta hjälper dig att veta vilka delar av håret som behöver tunnas. Använd inte effileringssax på lockigt eller trassligt hår. Om du gör det tar du bort mer än du behöver.

Använd effileringssaxen i sektioner. Börja med att tunna ut minimala sektioner om du känner dig osäker och jobba dig framåt. Om det behövs, öka gradvis mängden hår som ska tunnas ut. Detta stegvisa sätt kommer att hjälpa dig att undvika att ta bort mer hår än avsett.

I sortimentet hittar du effileringssaxar med olika antal tänder, enkel och dubbeltandade, i flera olika storlekar och prisklasser för att du ska hitta en frisörsax som passar dig.