Hårfön

Visa som Rutnät Listvy

20 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

20 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Tänk på detta vid val av hårfön

Hårfönen är en viktig del i varje bra frisyr och ett viktigt hårstylingverktyg. Oavsett om vi vill ha ett rakt hår eller voluminösa lockar är hårfönen en pålitlig parner. De bästa hårtorkarna är lätta, enkla att använda, tysta och har flera värme- och hastighetsinställningar så att de kan torka håret snabbt och tyst.

Hur mycket ska man lägga på en hårtork?
Om du letar efter en enkel hårtork som bara ska användas ibland behöver du inte lägga någon större summa. Men är tanken att använda den professionellt eller har höga krav på hårfönen där inställningar för värme, luftflöde, cool shot och andra tillbehör tillsammans med en lång livslängd blir inköpspriset högre men på lång sikt sparar man inte det. Tänk även på hårtorkens vikt när du gör ditt val, står du och fönar många timmar per vecka påverkar hårfönens vikt slitaget på kroppen.

Till hårfönen följer det ofta med ett antal tillbehör, vanligast är munstycken för att rikta luftflödet samt diffusers.

Många modeller har ett keramiskt värmeelement som syftar till att minska skadan på håret jämfört med ett värmeelement av metall. Även om detta minskar skadan på håret bör man använda värmeskyddande medel. Många hårtorkar har jonteknologi, som skapar negativa joner som bryter upp vattenmolekyler i håret. Detta är avsett för att lugna håret, skapa ett elegant resultat och torka håret snabbare.

En annan viktig faktor är hårfönens effekt, ju högre effekt desto högre kraft vilket göra att håret torkar snabbare och skadan på håret blir mindre. Detta ihop med luftflödet ger dig en mycket bra bild över vilken potential hårfönen har att föna håret torrt snabbt.

Antalet hastighets- och värmenivåer är bör också vara något du kikar på innan du bestämmer dig. Samt om hårtorken en cool shot knapp. Hur lång sladd behöver du? Köper du en hårfön med för kort sladd kommer du bara irritera dig så glöm inte den detaljen.

Till sist men ack så viktigt är hårtorkens livslängd, beroende på motortyp och andra faktorer skiljer sig livslängden markant mellan olika modeller. Trenden är att livslängden blir bättre allt eftersom utvecklingen skrider framåt.