Klippmaskiner

Här hittar du klippmaskiner från leverantörer som Tondeo, Red Deer, Ermila, Moser, Oster med flera. Välj bland maskiner som används med sladd, sladdlösa eller som funkar med både och. Du hittar snabbt önskad maskin genom att använda filtreringsfunktionen, filtrera bland annat på pris, varumärke och batteritid.

Visa som Rutnät Listvy

20 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

20 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

 

Underhåll din klippmaskin

Det är verkligen viktigt att se till att dina klippmaskin är i gott skick. Det här är verktygen för din verksamhet och att inte sköta dem regelbundet kan bli en kostsam affär. Dels sjunker motorns hastighet om den inte underhålls samt att du kan behöva byta ut delar i din klippmaskin och i värsta fall måste du slänga den och köpa en ny alldeles för tidigt.

Här kommer några tips för att hålla din klippmaskin i bästa skick:

Se till att din klippmaskin rengörs ordentligt varje dag. Ta bort allt hår från bladen och maskinen. Du kan antingen göra det med den medföljande borsten eller en tandborste. Om håret fortsätter att byggas upp i klippmaskinen, kommer det att åka in i klipparen och börja stoppa mekanismen från att fungera ordentligt, vilket gör den långsammare eller stannar helt.

Rengör bladet efter användning och olja var 20: e minut. Ju mindre friktion på bladet, desto lättare kan klipparen löpa.

När du oljar bladet, peka klippmaskinen nedåt med bladet horisontellt. Lägg sedan en droppe olja på vardera sidan av bladet, där topp- och bottenbladen möts. Du kan också lägga en droppe i mitten av där bladen möts för extra smörjning om du vill. Starta sedan klipparen och kör i några sekunder så oljan fördelas jämt över bladet.

För att rengöra bladet, ta bort så mycket hår du kan med en borste. Använd sedan en bladtvätt. Torka av skäret noggrant så att det inte rostar.

Kontrollera skärenheten varje vecka. Du måste ta av bladet och drivlocket, i vissa fall kommer detta att inkludera höljet. Se till att inga delar är rostiga, saknas eller är slitna så att bladet knäpps på rätt sätt om det är en snäppmekanism.

Glöm inte dina blad! Se till att de inte är rostiga, har en minimal friktion för att inte fastan samt kolla så det inte finns några trasiga tänder.

Låt din klippmaskin servas varje år av en professionell firma.